top of page
gång-grus

Jord och markskötsel

Jordfräsning

Jordfräs används för att luckra upp jorden, slå sönder jordklumpar och syresätta jord som ska odlas. Den kan användas både i rabatter, i odlingsland och som förarbete för att sätta en gräsmatta. Våra kompakta jordfräsar hjälper dig att bryta upp hård och packad jord och ser till att den är i bästa skick för plantering. De här effektiva kompakta jordfräsarna, som fungerar bäst i mindre trädgårdar, har en tålig fyrtaktsmotor som gör allt det hårda arbetet. De är inte bara fantastiska på att kultivera jord, de passar också perfekt för ogräsrensning mellan rader av plantor – rabatterna ser så fluffiga ut att man vill sova i dem.

Vi använder oss av två modeller när det kommer till jordfräsning. Vår kompakta jordfräs F220 passar bra till fräsning av mindre områden eller där det är trångt, då tack maskinen smidigt och enkelt går att proffsigt navigera i mindre utrymmen.

F560 är vår tvåhjulstraktor med bakmonterat fräsaggrat med en arbetsbredd på 50 cm. Tack vare stora traktordäck och en sex växlad låda tar den sig fram i princip överallt. Den lämpar sig utmärkt för lite större områden där den effektivt kan vända jorden på ett utmärkt sätt.

1.jpg
tjänstesidan - textbild-2.jpg

Ytfräsning

Att bekämpa ogräs är sällan roligt, och kan vara både en tids- och energikrävande process. Ytfräsning finns till för dig som vill undvika detta och på ett effektivt sätt rensa bort ogräset från ytor såsom grusgångar, huskanter, garageinfarter, sandlådor och lekplatser. Vår Honda F220 lämpar sig för utmärkt för denna uppgift, då den enkelt tar sig fram i mindre och trånga utrymmen. Här fräser vi ned till ett djup av 5 cm och avlägsnar därav ogräset samtidigt som vi jämnar ut arbetsytan.

tjänstebilder- infobild avlång-2.jpg

Gångkratta

Vår gångkratta är ett redskap speciellt framtaget för underhåll av grusbelagda vägar och allmänt gångar vid kyrkor, parker, herrgårdar, slott, golfbanor, idrottsplatser och ishockeyrinkar med utemiljö. Den monteras lätt på vår Kioti NX4510 och har en arbetsbredd på 180 cm. På så sätt planar vi effektivt ut vägar den används på och efterlämnar raka och snygga linjer.

Gångkrattan arbetar med korta snedställda skär där skärvinkeln gör skären självskärpande — ju hårdare underlag desto skarpare skär. Vid singelbeläggning sker minimalblandning av material, dubbla ställbara sidoskär formar (bomberar) gången, upprätthåller skurna gräskanter och förhindrar att grus kastas utanför arbetsbredden.

velong1
velong2
bottom of page